DRUGA - Most prijateljstva

Go to content

Main menu:

DRUGA

Prezentacijata od likovnata rabotilnica

Sliki od rabotilnicata - click to resize
OOU Goce Delcev Ilinden Vodarki
PANO
Plakati
Манифестацијата „Подарете книга за Велигденско јајце-симбол на Христовото Воскресение“

По повод верскиот празник Велигден, секоја година, на Велики Четврток, во Општина Илинден се организира манифестацијата „Подарете книга за Велигденско јајце-симбол на Христовото Воскресение“. Така секој посетител може да донесе книга, а за возврат да си земе црвено Велигденско јајце. Собраните книги се наменети за Општинската библиотека Илинден и библиотеките во основните училишта.
Оваа година симболично беа украсени 2017 црвени Велигденски јајца. Во украсувањето на Велигденските јајца учествуваа сите ученици од основните училишта од општината , како и дечињата од градинката.

1  2  3...
Back to content | Back to main menu